Solhatt-Barn

 uvhatt med nackskydd solhatt med hakrem se alla barnsolhattarsolskyddskläder reima Solkläder från lekmer.

Uv hatt barn Vit uv-keps  gul uv-keps

UVKLÄDER

Se Utbud via ButikGå till Butik
Sveriges Största Utbud av Barnkläder?Besök butiken
Stort Utbud för bebisar och barnBesök butiken
UV-hattar, Uv-kläder och andra funktionskläder för barnBesök butiken

Köpa Solhatt till Barn? 4 Tips

Solen, värmen och sommaren kommer till Sverige. Men även UV-ljus, cancerrisk och brända öron och näsor.  Det gäller därför att både smörja in sig och använda relevanta solskydd mot solens starka Uv-strålar. De som har tänkt att köpa en hatt inom kategorin solhatt barn kan tänka på följande:

UV-skydd

Varför UV-kläder istället för solkräm?

Solkräm har i princip samma funktion som UV-kläder men UV-hattar, kläder m.m. har en tydlig fördel. För det första är man säker på att de täcker hela huden (uv-dräkt) vilket gör att man inte missar någon punkt med solkrämen. För det andra vill många undvika solkrämer på barn eftersom dessa innehåller en rad olika kemikalier.

UV-hatt  – Vad är det?

Det finns ett stort utbud av UV-dräkter på marknaden. Dessa täcker däremot inte hela kroppen, ex huvudet. Med en uv-hatt (uv-keps) skyddas även barnets huvud tydligt. Detta inte bara genom att tyget är UV-resistent utan även för att dessa vanligtvis täcker både öron och nacke.

Hatt med nackskydd eller inte

En klassisk solhatt täcker hela huvudet samt har ett brätte som ger skugga över öron och ansikte. Hur bred brättet är avgör hur mycket av ansiktet som täcks. Däremot kommer aldrig hela nacken bli skyddad av hatten. För att skydda nacken finns det speciella hattar som har nackskydd påsydda. Det är som ett tygstycke som hänger ner över nacken och på så vis skyddar hela nacken mot solljuset.

Stråhatt, keps eller solhatt

Hur stark som solen är, hur länge man ska vara ute samt hur stark UV-strålningen är påverkar vad för slags solskydd man behöver. Kepsen är en huvudbonad som de flesta barn accepterar att ha på sig men nackdelen är att den inte skyddar varken nacke eller öron.

Solhatten är bättre med brättet som skuggar mer och med nackskyddet skyddas även nacken.   De som vill ha skugga men ändå inte svettas väldigt under hatten kan använda sig av en stråhatt. Fördelen med denna hatt är att luften lätt blåser igenom den och därför både skyddar huvudet från solen samtidigt som den svalkar.  Däremot är stråhatten inte speciellt populär hos barn. Detta framförallt för att de sitter så löst att de lätt blåser av när små vindpustar kommer. Dessutom är den ofta så stor att den inte passar att springa omkring och leka i.

Med eller utan snöre

De allra minsta barnen samt babys kan med fördel använda solhattarna som har snören. De går att knyta under hakan vilket gör att vinden inte kan ta tag i den så att den ramlar av. Dessutom hålls den på plats trots att barnen pillrar på den med sina fingrar. På barn som går själv rekommenderas inte dessa knutna snören då det kan bli farligt om de tex klättrar i träd och fastnar.