Solhatt-Baby

Solhatt till baby – Med eller utan snöre? Med eller utan nackskydd mot solen?

hattar baby

[ws_table id=”2″]

Solhatt för baby 

Stark sol och tunn babyhud är ingen bra kombo. Köp en solhatt för baby och småbarn för att skydda deras hud som är känsligare för för UV-ljus . En solhatt skyddar både hjässa, ansikte, ögon och hals och ger ett bra solskydd för dom allra minsta.

 

Solhattar med UV-skydd

Det som skiljer en vanlig solhatt från en med UV-skydd är densiteten, eller tätheten, i materialet. Hur mycket ett plagg skyddar mot UV-ljus mäts i UPF, Ultraviolet Protecton Factor, där ett vanligt plagg ligger mellan ca 5–15 och ett UV-plagg ofta över 50. En solhatt med UPF-märkning ger alltså ett bättre skydd mot solens starka strålar och är därför ett bra val till en bebis.

 

Tips inför valet
När du väljer en solhatt till din baby finns rekommendationer att skärmen eller brättet ska vara minst 6 centimeter. På så vis vet du att hatten kommer skugga hela ansiktet och därmed ge ett bra skydd. Det finns även varianter med nackskydd vilket kan vara bra för en bebis som sitter och rör sig fritt själv.

Självklart ska du också välja en hatt som sitter bra på bebisens huvud – inte för hårt och inte för löst. För små barn som ännu inte är uppe och går eller leker speciellt mycket är det en fördel om hatten kan knytas under hakan.

 

Butiker som hattar presenteras från:

  • Frida & Fritiof – Bland Frida & Fritiofs solskydd hittas ekologiska produkter, solglasögon av återvunnet material, muslindukar och klassiska solhattar från kända märken.
  • BabyshopBland Babyshops barnkläder finns utbud för barn mellan åldrarna 0–10 år. Här finns solhattar från exklusiva märken och av hög kvalitet.
  • ReimaButiken Reima och det egna märket, Reima,  med samma namn är världsledande inom barnkläder med fokus på hållbarhet och säkerthet. Stort utbud av solhattar, kepsar och andra UV-plagg.