Stor efterfrågan under vintern

Gissa när på året som det säljs mest solhattar genom solhatt.se? Om vi nu bortser från juli som vinner förstås.

Många gissar nog på juni eller augusti. Varma sommarmånader då solen står högt och det gäller att skydda sina huvuden. Men så är inte fallet. Det är inte heller april eller maj då solen börjar komma fram och vi likbleka svenskar måste skydda sig som mest innan skinnet har vant sig något med den nya solstyrkan. Svaret är december/januari. Vad är det så som avgör detta? Det finns tre orsaker som vi kan se det.

  1. Julhandeln

Till viss del julhandeln men hur vanligt är det med solhattar under granen? Detta kan knappast vara den stora orsaken.

  1. Många åker utomlands

Här ligger nog en stor orsak till den ökade försäljningen. Det är många som väljer att fira jul i Thailand eller andra varma länder och då behöver man skydda sig mot solen. En fördel att köpa en solhatt redan i Sverige alltså.

  1. Utbudet är mindre

Vi skulle våga påstå att detta är den stora orsaken. På sommaren säljs solhattar på bensinstationer, matbutiker och överallt. Det är inte svårt att hitta en. Därmed behöver man inte heller köpa online i lika stor utsträckning. I december och januari är utbudet betydligt mindre och det är online man måste gå.

Köp före – men köp billigare

Är du en av de lyckliga som har en varm semesterresa framför dig? Som just nu köper in lätta sommarkläder som ska ner i packningen. Dagens tips blir då att köpa alla kläder före avresa – men gör det billigare.  Detta genom att använda dig av rabattkoder.

Några rabattkoder finns däremot inte presenterade på solhatt.se utan här finns enbart utbud och länkar till de butiker där du kan köpa din hatt. En bra tjänst men inte komplett.

För att få rabatt behöver nästa steg därmed bli att söka sig till någon så kallad rabattkodsida. Webbplatser som enbart jobbar med att samla ihop de rabattkoder som finns hos de hundratals olika E-butikerna på nätet. Som konsument går man därmed bara in på sidan och söker efter den butik man har tänkt köpa sin solhatt på. Några av de butiker som framförallt finns representerade på solhatt.se är Lekmer, Bubbleroom, Ellos och Zalando. Det är också butiker som ofta finns representerade hos rabattkodsidor. Butiker som man därmed kan få rabatt hos genom att hämta koder på dessa sidor. Läs mer om hur rabattkoder fungerar.