Stjärnglans med vit solhatt

Trodde du det bara var charterturister som bär vita solhattar? – Tänk om! Ljusa solhattar pryder gärna såväl kungligheter som Hollywoodstjärnor.

Från Hollywood till kungafamiljen

Maria Montazami syntes nyligen stå modell i en lyxig look som gick i färgerna vitt och svart.  Den breda ljusa solhatten med svart ytterkant matchades av ljusa luftiga kläder i skirt tyg tillsammans med ett klockrent långt pärlhalsband. Paris Hilton och Hilary Swank är andra Hollywoodkändisar som nyligen synts i vita solhattar.

Även vår konung har mer än en gång fotograferats i en elegant vit solhatt av fedoramodell, så har även den italienska prinsen Emanuele Filiberto och prinsessan Beatrice av York. Om man vill inspireras av kungligheterna bär man solhatten tillsammans med fest- eller friluftskläder.

Vit stråhattDet vita stråhatten

Vita stråhattar hittas ofta i damavdelningen bland hattar. De ger ett romantiskt skimmer och för tankarna till skagenmålarnas mästerverk. Kombinerat med en blombukett och några snäckor kan hatten utan svårigheter pryda ett hallbord i ett sekelskiftesinspirerat hem. Eftersom tankarna gärna går mot havet vid synen av en vit stråhatt finns också goda möjligheter att kombinera hatten med en design av new England-karaktär.

Hur matchar man en vit solhatt?

Trots att de ljusa solhattar man ser i modemagasin är riktigt snygga, kan steget att själv börja bära en kännas tvekande. För hur matchar man egentligen en vit solhatt? Behöver du uppslag kommer här några idéer:

  • Med sommarkänsla: Bikini, sarong och sandaler blir helt rätt till solhatten.
  • Med friluftskänsla: jeans och en vädertålig friluftsjacka. Gärna med en vit detalj, så som en ljus scarf.
  • Med lyxkänsla: införskaffa en bättre kostym eller klänning och toppa kläderna med en vit solhatt. Skjorta eller kavaj får gärna vara vita.
  • Med pärlor: antingen det är örhängen eller halsband kommer det ljusa smyckena att ge hatten ett mer välklätt intryck.