Låt accessoarerna matcha stråhatten

När det återigen vankas en efterlängtad vår och sommar kommer så klart också värmen äntligen tillbaka och solen skiner som aldrig förr. Nu kan vi ännu en gång slippa tunga trötta vinterkläder och kängor. Istället byter vi ut dem mot fräscha, lätta och tunna kläder och skor. Även mössan, halsduken och vantarna får läggas på hyllan igen eller också hamnar dem längst in i garderoben. Men då kanske du plötsligt också känner att det blir lite naket runt halsen och huvudet så där på en gång. Vantarna däremot är vi oftast glada över att slippa för det blir ju alltid lite klumpigt när dem är på.

I och med att solen är väldigt stark så vet de flesta om att man ska skydda sig och inte vara ute och steka sig mitt på dagen under heta sommardagar. Därför kan det vara en god idé att investera i en huvudbonad som till exempel en keps eller varför inte en trendig stråhatt? Den passar faktiskt vid de flesta tillfällen samtidigt som den inte stänger in huvudet och låter svetten rinna nerför tinningarna när det är varmt. Ska du till stranden är dessutom stråhatten ett ypperligt alternativ precis som när du ska vara ute i trädgården och påta en eftermiddag eller om du ska på en festligare tillställning utomhus och sommaren är i full blom.

Har du köpt en elegant stråhatt som funkar även till fest kan du definitivt dra på dig en ljus somrig kostym och toppa det hela med just stråhatten. Men passa också på att matcha den med dina övriga accessoarer. Har du en ljus hatt och en snygg proper ljus kostym kan enfärgade bröstnäsdukar vara ett tips att spana in. Det är något av en klassisk accessoar när man klär sig i kostym än idag och ger ett elegant intryck tillsammans med stråhatten på huvudet och skapar en känsla av helhet. Dessutom skyddar du ditt huvud från solens strålar. Kanske kan även en slips eller en fluga vara på sin plats och kan matchas med färgen på bröstnäsduken du har valt ut för stunden?

Är du på jakt efter en fin stråhatt finns det flera olika möjligheter att hitta en sådan. Genom en enkel sökning på nätet hittar du en uppsjö med olika nätbaserade butiker som erbjuder stråhattar i olika modeller, färger och utföranden. Du lär hitta någonting som faller dig i smaken. Men sedan är det ju också så att de flesta gärna provar en hatt innan de köper den. Man vill trots allt se hur den ser ut på och om man överhuvudtaget passar i den. En välkänd kedja idag är ZARA och den återfinns runt om i världen, även i många svenska städer. Och ZARA säljer stråhattar till bra priser som passar de allra flestas plånböcker samtidigt som de är trendiga och innebär att du definitivt kommer att vara rätt den kommande säsongen. De flesta stråhattar är dessutom av klassiskt snitt och kommer säkerligen att kunna funka flera somrar framöver.