Fler skydd på vägen…

Då slår vi upp portarna för bloggen på Solhatt.se. Vi kommer främst att fokusera på solhattar och andra solskydd men även liknande produkter. En del reor kommer att annonseras och produkter testas. Ibland låter vi våra egna åsikter få synas men då lovar vi att det är tydligt nog.

Vi som driver sidan satt häromdagen och diskuterade var det är acceptabelt att ha solhatt och när man bör lägga den åt sidan. I Sverige finns exempelvis en lag på att man måste ha hjälm när man åker motorcykel. Mer än så krävs inte. Inte några andra skydd alls. I princip kan man dra på sig ett par shorts och en t-shirt för att sedan dra iväg i 200km/h på en motorväg. Är inte det konstigt? Att man får utsätta sig för sådan fara? Det tycker i alla fall vissa försäkringsbolag som erbjuder lägre premie om man tecknar en MC-försäkring hos dem där man anger att man alltid kommer använda skyddskläder när man åker på vägarna. I annat fall skulle man inte få någon ersättning.

Ett bra steg tycker vi att försäkringsbolagen iallafall premierar bättre beteende. Tänk om de även kunde göra det angående solskydd. Sjukförsäkringar som erbjuder lägre premie om man alltid lovar att ha på sig solskyddskräm, keps eller solhatt när man är ute. Visst låter det långsökt men uppenbarligen har det effekt när man kan spara pengar. Om det nu inte kan finnas lagar som får folk att åka motorcykel i bra skyddskläder så får bolagen ta saken i egna händer. Om det nu inte finns lagar som får folk att undvika cancer kanske försäkringsbolagen skulle kunna premiera bättre beteende.

Eller så tänker man själv.

Till sommaren 2014 kommer vi att storsatsa på att marknadsföra UV-hattar och UV-kläder. Just för att man ska kunna tänka själv och skydda sig mot UV-strålarna. Detta trots att det kostar lite extra.