Återförsäljare eller tryck?

 

Under sommaren 2015 fick vi in flera förfrågningar till solhatt.se om möjlighet till att bli återförsäljare samt hur mycket det skulle kosta att få tryck på hattarna. Nu skriver vi svaret här i bloggen så kan vi hänvisa till inlägget om fler skulle skicka in samma fråga.

  1. Vi säljer inte hattar

Solhatt.se säljer inte några solhattar. Vi marknadsför bara hattar från en rad olika företag. Därmed är det dessa företag som betalar för att få den trafik som kommer från denna sida. Vi kan därmed inte heller hjälpa någon att bli återförsäljare – eftersom vi inte har några produkter till salu.

  1. Tryck

Svaret på fråga två har egentligen redan besvarats ovan. Men vad det kostar att göra tryck på solhatt generellt kan vi i alla fall svara på. I alla fall ge ett exempel.

Vi tar ett exempel från Nobelart.se (Säljer exempelvis profilkläder och presentreklam mot företag) Kom ihåg att detta exempel därmed speglar att det är ett företag som beställer gällande antal.

Bilden på hatten är tagen nedan från deras hemsida (med tillstånd) och enligt deras hemsida skulle följande prisnivå gälla.

Enbart en solhatt – utan någon reklam

Priset blir 57kr exkl moms.

50 solhattar – utan någon reklam

Priset blir 50kr exkl moms per hatt. Det blir alltså billigare om man köper flera vilket generellt gäller för alla reklambolag.

Enbart en solhatt – med brodyr

Priset blir 1052kr. Det är alltså inte ekonomiskt hållbart att välja brodyr om enbart en produkt ska köpas. I alla fall inte från detta företag. Det finns mindre företag som erbjuder mindre volymer. Men då kostar istället varje hatt betydligt mer.

Det finns alltså två prislägen hos företagen. Antingen kostar varje hatt ganska mycket (ex 150kr st) och man kan köpa med valfritt brodyr. Eller så kostar det lite men då tillkommer en fast kostnad (som i fallet ovan)

Den fasta kostnaden är nämligen 995kr.

100 solhattar med brodyr

Priset per solhatt blir 76,95kr vilket är betydligt lägre. Orsaken är just att den fasta kostnaden läggs ut på fler produkter.

Sök efter ett passande företag för ditt behov – tryck kan vi inte ordna med.

solhatten